Extra

Gdzie dobrze zjeść w Głogowie? Przygotowaliśmy dla Was przegląd restauracji. Zagłosuj na ulubioną na myglogow.pl10 min na czytanie

Gdzie dobrze zjeść w Głogowie? Przygotowaliśmy dla Was przegląd restauracji. Zagłosuj na ulubioną na myglogow.pl 15

Gdzie dobrze zjeść? Wybrać się ze znajomymi, przyjaciółmi czy żoną na kolacje lub obiad? Okazuje się, że w Głogowie barów, pizzerii i restauracji nie brakuje. A co najważniejsze, oferują one naprawdę bogate menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie.

W naszym przeglądzie wzięliśmy pod uwagę aż 14 głogowskich lokali. W tym jeden, który ruszy za tydzień (6.03.) na marinie.

Który lokal, Waszym zdaniem, jest tym najlepszym? Możecie wybrać oddając swój głos na jeden z nich w naszej internetowej ankiecie!

Dla osób, które wzięły udział w naszej zabawie i zalajkowały ulubioną restaurację na naszym Facebooku – każda z nich będzie miała swój osobny post na FB – mamy dwa zaproszenia – każde o wartości 100 zł do wykorzystania w jednej z głogowskich restauracji.

Zwycięzcę wyłonimy podczas losowania spośród wszystkich osób, które wzięły udział w zabawie. Wyniki opublikujemy 6 marca na naszej stronie internetowej i FB.
RED

Zagłosuj na swoją restaurację1 min na czytanie

This poll has been finished and no longer available to vote !

PRZEJRZYJ PREZENTACJE NASZYCH LOKALI

Basilico Ristorante

Nasza pizza to połączenie najlepszych, naturalnych składników i ciasta o własnej recepturze. Jej smak bierze się nie tylko z doboru pierwszorzędnych składników. Ten smak to nasze doświadczenie w serwowaniu pizzy i uważne słuchanie Waszych życzeń. W naszej ofercie znajdziecie również makarony i sałatki. Naszą specjalnością jest makaron z łososiem.

Jeżeli nie macie czasu, aby nas odwiedzić, a macie ochotę na pyszne jedzenie, to możecie je u nas zamówić z dowozem – przez telefon 666 040 757. Zapraszamy!
Głogów, ul. Narciarska 2, tel. 666 040 757

Bistro 41

Chęć rozwoju i dzielenia się dobrem to droga do zmian. Tak powstało nasze Bistro41 przy Rynek 41. Nowe smaki, aromaty i techniki przyrządzania potraw to wszystko, co robimy, aby sprawić naszym gościom radość.

W naszym menu i karcie dań dnia każdy znajdzie coś dla siebie na szybki lunch, rodzinny obiad czy romantyczną kolację. Pełni pasji w tworzeniu pysznych dań czekamy na państwa codziennie od 11. Zapraszamy!

Do-Sushi 

Do sushi trzeba włożyć serce, potem najważniejsza jest czystość smaku i równowaga, by nie przesadzić z ilością przeważających składników. My używamy przede wszystkim produktów, które sami jemy, które nam smakują. Chcemy zachęcić gości do odważnego próbowania. Mamy propozycje dla tych, którym sushi kojarzy się z surową rybą, i tych, co nigdy surowej ryby nie zjedzą. Są też propozycje dla tych, którzy chcą sprawdzić, czym są krewetki, kalmary, ośmiornice, przegrzebki, surowy łosoś, tuńczyk czy nawet węgorz.

Chcemy robić nowe, coraz lepsze potrawy, zaskakiwać gości, robić sushi tak, jakby w Głogowie było sto innych, konkurencyjnych sushi barów i wciąż się rozwijać. To jest właśnie filozofia „dō” – droga życia i dążenie do doskonałości. Warto jej spróbować.

Empireum

Empireum to wyjątkowy lokal usytuowany przy ul. Słodowej. To idealne miejsce na kameralne spotkanie, obiad w rodzinnym gronie czy biznesowy lunch. Zajmujemy się również organizacją różnych przyjęć okolicznościowych.

To dobra restauracja, w której panuje wyjątkowa i klimatyczna atmosfera. W przytulnym restauracyjnym wnętrzu mogą Państwo spędzić mile czas, rozkoszując się pysznymi i aromatycznymi daniami. Nasze menu obfituje w klasyczne dania kuchni europejskiej.

Z wizyty u nas zadowoleni są również smakosze ryb, zup i pierogów. Naszym atutem jest codzienna zmieniająca się karta dnia.

Cieszymy się rosnącym gronem Klientów, którzy pokochali naszą kuchnię. A my staramy się aby zawsze wszystko było na najwyższym poziomie.

Marina Ristorante Family

W kolejny weekend otwarcie Fiszki. Taras na marinie już gotowy

Marina Fortepiano Family rusza w Głogowie w najbliższy piątek (6.03.)! Na głogowskiej marinie rusza nowa restauracja z pięknym i przestronnym ogrodem zimowym oraz niepowtarzanymi widokami na Odrę i Głogów.

W sumie restauracja dysponuje 400 miejscami dla gości, w tym w ogrodzie zimowym 50. To niepowtarzalne miejsce spotkań będzie działało teraz przez cały rok. W nowej restauracji w stylu marynistycznym odbywać się będą cykliczne imprezy, ale przede wszystkim podawane będzie przepyszne jedzenie, którego w Głogowie dotychczas nie było.

W menu znajdziemy więc potrawy „marynistyczne”… Nie może was tam zabraknąć! Głogowska marina zyskała ekskluzywną przestrzeń pachnącą dobrym jedzeniem. Wpadajcie!

Fuego

Miejsce, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Pełne dobrej atmosfery, tworzone z pasją i zaangażowaniem.

Fuego to miejsce nie tylko na dobrą weekendową zabawę. To także obszerne menu z jedzeniem pozwalające na zorganizowanie rodzinnego obiadu czy spotkania biznesowego.

Pyszna włoska pizza, ręcznie robione makarony, autorskie burgery, sałatki oraz największa gama alkoholi w mieście. Czekamy na Was codziennie od 15 a teraz w każdą niedzielę zapraszamy już od 14.

Kamelka

Restauracja Kamelka to wymarzone miejsce dla tych, którzy cenią dobrą kuchnię i klimatyczne, pełne ciepła wnętrze. Chcielibyśmy, by Państwo poczuli się jak u siebie, kosztując potraw kuchni całego świata (polska, włoska, amerykańska). Jest to idealne miejsce na codzienny obiad, ale również niezapomnianą imprezę okolicznościową.

Polecamy! grillowany łosoś: filet z łososia, opiekane puree z ziemniaków, warzywa na parze.

Pasjami

Restauracja Pasjami przy ul. Długiej 20 to jedyna restauracja z takim klimatem. Każdy nasz gość znajdzie coś dla siebie i dla swojego podniebienia. Jako jedna z nielicznych restauracji na mapie gastronomicznej Głogowa w swojej karcie polecamy szeroki wybór dań vege i wegetariańskich.

Czym jeszcze możemy Cie zaskoczyć? Przyjdź, usiądź wygodnie i rozkoszuj się smakami.

Pierogarnia “Bar u Joli”

Działamy na głogowskim rynku od ośmiu lat. Cieszymy się z pozyskiwania coraz większej liczby klientów-to wiele dla Nas znaczy. Naszą specjalnością są tradycyjne, polskie wyroby: pierogi, naleśniki, wyroby garmażeryjne oraz domowe obiady – placek po węgiersku przez wielu uważany jest za najlepszy w mieście. Wszytko jest świeże i smaczne na miejscu i na wynos.

Szaman

Stawiamy na jakość, tylko najlepsze półprodukty mogą stworzyć świetny finalny produkt. Następna w kolejce jest świeżość – codzienne dostawy towaru to podstawa, nie istnieje u nas pojęcie zamrażania. Każdego burgera przygotowujemy od podstaw specjalnie na zamówienie klienta, próżno szukać u nas mikrofali czy gotowego kupnego mięsa.

Nasz sos, który przygotowujemy sami, jest niepowtarzalny i nadaje naszym burgerom świetny charakter. Mamy też coś dla amatorów mocnych wrażeń, papryczki! Od łagodnych Jalapeno do najostrzejszej na świcie Carolina Reaper. Opcja wege czy bezglutenowa? Nie stanowi dla nas problemu. Wszystko to daje w rezultacie burgera który podbije Wasze podniebienia!

Tutti Santi

Tutti Santi to sieć pizzerii, których patronem i współzałożycielem jest Mistrz Europy i Włoch w pizzy klasycznej Valerio Valle. To właśnie według jego mistrzowskiej receptury przygotowywana jest tam prawdziwa włoska pizza – delikatna, cienka i lekko chrupiące. Taka, że chcesz z apetytem jeść ją aż po brzegi.

Torino

Nasza przygoda z pizzą rozpoczęła się w roku 1999. Wtedy założyliśmy dla Was Pizzerię Torino. Od kilkunastu lat doskonalimy nasze receptury, dbamy o jakość i świeżość produktów, aby spełnić Wasze oczekiwania. Pizzę podajemy w amerykańskim stylu, na grubym cieście, a dla chętnych także w wydaniu klasycznym.

Polecamy nasz specjał: sos, ser, pancetta, liście szpinaku, pomidory suszone, grana padano- pizza podawana cienkim cieście.

Wędzarnia Staromiejska

Wędzarnia Staromiejska przy Rynek 67 jest lokalem gastronomicznym w którym promujemy kuchnię europejską. Mamy stek, schnitzel, tatar, krewetki, zupę tajską, sałatki, desery i pizzę, która jest bardzo smaczna i przygotowywana ze świeżych składników,  bez wykorzystania półproduktów.

Do  naszych dań używamy zawsze świeżych i ekologicznych produktów. Nasza golonka zdaniem klientów jest najlepsza w mieście. A od lutego zmieniliśmy menu aby nasi klienci mogli zjeść coś zupełnie innego czego nie mogą sobie ugotować w domu.

Zrobione z mąki

Działamy od 2015 r. Po miesięcznej przerwie ruszyliśmy ze zdwojonymi siłami i większym lokalem. Naszym flagowym produktem są pierogi z bardzo delikatnego i cienkiego ciasta. W karcie pojawiły się nowości-zupy i ciasta. Mamy również naleśniki i gofry. Wszystkie dania robione są na oczach gości, kuchnia jest otwarta co od początku było naszym priorytetem.

Podziel się informacją ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zobacz inne

Więcej w Extra