W Zespole Szkół Ekonomicznych w Głogowie otworzyli drzwi dla kandydatów do szkoły i ich rodziców. Można się wszystkiego dowiedzieć na temat kierunków kształcenia, ale też wziąć udział w licznych warsztatach. Skorzystać ze szkolnej siłowni czy salki do aerobik. Są zajęcia kulinarne, prezentacje o zdrowym odżywianiu. Nauczyć można się lepić pierogi i kluski śląskie a także wypiekać chleb.
– Proponujemy kilka kierunków chociażby technika ekonomistę, logistyka, żywienia i usług gastronomicznych oraz hotelarstwa. A także rachunkowości – to nowy kierunek. Po naszej szkole można być również kucharzem – mówi Alicja Szpunar, wicedyrektor szkoły.
Młodzież była zainteresowana. – Szkoła jest bardzo fajna, mili nauczyciele – chwaliła Wiktoria Dyszy (16 l.) z Leszkowic, która w przyszłości chciałaby zostać kucharką.
Technikum nr 4, jako jedyne w Głogowie, po raz drugi zdobyło laur ogólnopolski Brązowej Tarczy 2019.MK