Zamknij

Zdrowie na pierwszym miejscu – jak technologia chroni nas przed szkodliwymi substancjami w jedzeniu?

. + 09:09, 14.04.2025 Aktualizacja: 09:14, 14.04.2025
Skomentuj

Zdrowie zawsze powinno stać na liście priorytetów na pierwszym miejscu. I mówimy tu o wszystkich obszarach życia - uprawianiu sportów, nawykach, ale także przygotowywaniu żywności. W tym ostatnim niestety bardzo często musimy ufać producentom, którzy częściej dbają o swoje zyski, niż nasze zdrowie. Jak chronić się przed szkodliwą żywnością? Oto technologie, które nam w tym pomogą.

 

Przede wszystkim kontrola - jak upewnić się, że żywność jest odpowiednia do spożycia?

Dużo ostatnio słyszy się o niskiej jakości żywności, która oferowana jest przez supermarkety, sklepy mięsne, czy nawet stanowiska warzywne. Kupując takie produkty, dotychczas musieliśmy zaufać sprzedawcy i mieć nadzieje, że nie zawierają żadnych szkodliwych substancji. 

Niestety rzeczywistość nie jest tak kolorowa. Coraz częściej w warzywach, owocach, mięsie, rybach, a nawet owocach morza spotkać możemy środki chemiczne, które służą wydłużeniu zdatności do spożycia. Mamy jednak rozwiązanie, które pozwoli nam zweryfikować jakość zakupionych produktów w naszej kuchni. Mowa tu oczywiście o Soeks Ecovisor F4 od https://www.srtech.pl - zaawansowanym testerze żywności. To urządzenie z wbudowaną sondą, która po włożeniu do produktu zweryfikuje właściwości zdrowotne nieprzetworzonych składników. Tester nie tylko zbada nagromadzenie substancji chemicznych w piersi z kurczaka, czy rybie, ale także zapewni możliwość zbadania jakości wody pod kątem ilości zanieczyszczeń. Tester żywności to urządzenie, które może zmienić nasze podejście do przygotowywania posiłków i odżywiania. 

Ozonowanie żywności przed przygotowaniem - jak zrobić to w domowych warunkach? 

Mycie produktów spożywczych przed ich obróbką należy do pozytywnych nawyków, które jednak niestety nie zapewnią nam bezpieczeństwa. Ryzyko pozostawienia na jedzeniu bakterii, wirusów, drobnoustrojów i pestycydów jest wciąż wysokie i skutkuje podaniem rodzinie posiłków, które oprócz naturalnych składników zawierają także zarazki negatywnie wpływające na nasze zdrowie.

Jak zatem myć produkty spożywcze, by pozbyć się tego problemu? Odpowiedzią będzie myjka do żywności. To urządzenie, które wykorzystuje technologię ozonowania, które eliminuje wszystkie substancje niepożądane w żywności. Ozon, jako silny utleniacz reagujący z substancjami organicznymi daje nam pełne bezpieczeństwo spożywania produktów, a certyfikat, jakim został opatrzony Food Cleaner, gwarantuje najwyższą jakość potwierdzoną przez szereg badań laboratoryjnych. 

Nowoczesne technologie wspierająca zdrowe odżywianie - dlaczego warto w nie zainwestować? 

Jak zatem widać, nikt z nas nie jest bezbronny w obliczu zagrożeń, na które jesteśmy narażeni każdego dnia, robiąc zwykłe spożywczy zakupy. Zestaw testera do żywności i myjki ozonowe pozwoli nam raz na zawsze poczuć się bezpiecznie i zyskać komfort psychiczny związany z podawaniem swojej rodzinie posiłków zdrowych i wolnych od wszelkich zanieczyszczeń i zarazków.

Co istotne, inwestując w nowoczesne urządzenia do testowania żywności, zyskamy także znacznie szerszą funkcjonalność, w którą wyposażony jest tester żywności. To jedno proste urządzenie zapewni nam także funkcjonalność testowania wody, a nawet poziomu promieniowania. Bezpieczeństwo i zdrowie? Mamy to w zasięgu ręki z nowoczesnymi urządzeniami do testowania i ozonowania żywności. 

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu myglogow.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%