Gminny Ośrodek Kultury gościł dziś (29.03.) Adama Pulowskiego, prawdziwego eksperta, jeśli chodzi o wyroby mięsne. Przed nim warsztaty wędliniarskie nie mają tajemnic. Dlatego kilkoma ważnymi wskazówkami i sekretami podzielił się z mieszkańcami Gaworzyc, którzy przyszli na jego warsztaty kulinarne.
Myślą przewodnią było „Wszystko o białej kiełbasie”, bo przecież tej nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Adam Pulkowski zdradził tajniki, recepturę oraz przekazał wiele cennych wskazówek. – To były niezwykle wartościowe godziny, a efekt końcowy doskonały! Bardzo dziękujemy! A już jutro (30.03.) spotykamy się na wypiekaniu chleba na zakwasie z sołectwem Moskorzyn! – mówią zadowoleni mieszkańcy.
0 0
Co tam robi Waldek Kiepski?
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu myglogow.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz