Gminny Ośrodek Kultury gościł dziś (29.03.) Adama Pulowskiego, prawdziwego eksperta, jeśli chodzi o wyroby mięsne. Przed nim warsztaty wędliniarskie nie mają tajemnic. Dlatego kilkoma ważnymi wskazówkami i sekretami podzielił się z mieszkańcami Gaworzyc, którzy przyszli na jego warsztaty kulinarne.
Myślą przewodnią było „Wszystko o białej kiełbasie”, bo przecież tej nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Adam Pulkowski zdradził tajniki, recepturę oraz przekazał wiele cennych wskazówek. – To były niezwykle wartościowe godziny, a efekt końcowy doskonały! Bardzo dziękujemy! A już jutro (30.03.) spotykamy się na wypiekaniu chleba na zakwasie z sołectwem Moskorzyn! – mówią zadowoleni mieszkańcy.
Kot z Afryki w głogowskim lesie. Leśnicy apelują
Nooo, takie kitku jak dziabnie pazurem, to na zadrapaniu się nie skończy. Panu serwalowi życzę udanego polowania na myszy i wiewióry.
Łukasz
21:36, 2025-09-14
Rusza budowa nowej drogi gminnej w Kwielicach!
Do jednego domu droga za 4 bańki, choć jest zrobiona żużlowa, brawo radni, ciekawe po co będziecie tam zajeżdżać.
00
21:12, 2025-09-14
Szaleńcza eskapada pijanego nastolatka w Głogowie
A mamusia z tatusiem byli trzezwi?... ktos musial mu przeciez dac lub kupic alkohol i ktos mu auto musial dac...
Glogowianin
19:14, 2025-09-14
Szaleńcza eskapada pijanego nastolatka w Głogowie
Gówniarz powinien dostać takie lanie na gołe dupsko kablem od prodiża żeby przez miesiąc musiał spać na brzuchu wtedy by gówniarzowi *%#)!& pomysły wyleciały z głowy.
Tomasz
15:56, 2025-09-14
0 0
Co tam robi Waldek Kiepski?
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu myglogow.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz