Gminny Ośrodek Kultury gościł dziś (29.03.) Adama Pulowskiego, prawdziwego eksperta, jeśli chodzi o wyroby mięsne. Przed nim warsztaty wędliniarskie nie mają tajemnic. Dlatego kilkoma ważnymi wskazówkami i sekretami podzielił się z mieszkańcami Gaworzyc, którzy przyszli na jego warsztaty kulinarne.
Myślą przewodnią było „Wszystko o białej kiełbasie”, bo przecież tej nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Adam Pulkowski zdradził tajniki, recepturę oraz przekazał wiele cennych wskazówek. – To były niezwykle wartościowe godziny, a efekt końcowy doskonały! Bardzo dziękujemy! A już jutro (30.03.) spotykamy się na wypiekaniu chleba na zakwasie z sołectwem Moskorzyn! – mówią zadowoleni mieszkańcy.
OSTATNIE KOMENTARZE
Kolizja trzech aut na Jerzmanówce
Zaczyna się
Marian
07:23, 2025-11-21
Zastawiają nawet przejścia dla pieszych
A ja wczoraj się spytałem kierowcy na Morcinka czy można parkować na skrzyżowaniu, jak zwykle odpowiedź prosta on tylko na chwilę :D 🤣 to co że ja nic nie widzę włączając się do ruchu. Oj przydała by się straż miejska w Głogowie bo jest bo jest taki burdel jak w żadnym innym mieście.
Ktoś
05:41, 2025-11-21
Zamknięta stacja paliw BP przy ul. Kossaka w Głogowie
Przecież dzierżawę można przedłużyć o kolejne lata, co to za powód zamknięcia? pytanie raczej powinno być skierowane dlaczego nikt nie chciał przedłużyć dzierżawę.
Ktoś
05:32, 2025-11-21
10 000 000 ton miedzi elektrolitycznej w HMG
Panowie nie zapomnieliście o anodach z P24 ?
Piecuch z dwójki
20:36, 2025-11-20