Japońskie specjały na szkoleniach dla nauczycieli i uczniów w ZSE w Głogowie. Już wiedzą, jak przygotować nigiri, hosomaki, uramaki i temaki Palce lizać!
Szkolenie sushi w ramach projektu unijnego „Zawodowcy Dolnego Śląska” przeszli już nauczyciele przedmiotów gastronomiczno-hotelarskich, a po nich, w tym tygodniu, uczniowie ekonomika.
Na kursie uczestnicy poznali sposób prawidłowego przygotowania ryżu, ryb i krewetek oraz dodatków warzywnych i wasabi.
Osoby uczestniczące w szkoleniu dowiedziały się, w jaki sposób przygotować każdą formę sushi z menu szkolenia – nigiri, hosomaki, uramaki oraz temaki
– podaje dyrektor ZSE Wojciech Janisio.
Kursy sushi prowadzi Paweł Wojtyga z Akademii Sztuki Restauracyjnej.
GH, źródło ZSE w Głogowie)
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu myglogow.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz