Zamknij

Dzieci wypiekły pyszne warzywne pizzerki. Kulinarne zajęcia w MOK-u

10:47, 18.02.2020 Mateusz Komperda Aktualizacja: 10:47, 18.02.2020
Skomentuj

W Miejskim Ośrodku Kultury w Głogowie odbyły się zajęcia kulinarne dla dzieci. Młodzi kucharze mieli ziarna zbóż na mąkę, w maselnicach wyrabiali masło, a potem tworzyli warzywne pizzerki.

- Chętnych nie brakowało, bo było około 14 dzieci w wieku od 5 do 12 lat - mówił Łukasz Bukowiecki, prowadzący zajęcia. A wraz z dziećmi udział w zajęciach wzięli też rodzice. - Chcemy pokazać dzieciom, że warzywa są smaczne i zdrowe. Choć zdarza się, że zanim nie wypieką pizzy, to nie chcą jeść warzyw. Trzeba to zmieniać - dodaje.

Oczywiście na zakończenie warsztatów była degustacja pizzy. Wszystkim smakowała.
RED

(Mateusz Komperda)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%