Zamknij

Ekologiczne opakowania z bambusa i trzciny cukrowej w Mamma Mija

12:38, 27.05.2020 Mateusz Komperda Aktualizacja: 12:38, 27.05.2020
Skomentuj
reo

Jest bezpiecznie i ekologicznie. Od wczoraj (26.05.) Mamma Mija na Starym Mieście znów otwarta. Po dłuższej, bo prawie dwumiesięcznej przerwie, spowodowanej epidemią koronawirusa. Teraz znów można tam dobrze zjeść, ale zachowując odpowiednie zasady.

Już na wejściu do lokalu można przeczytać regulamin. - Zakładajmy maseczki, dezynfekujmy ręce, jedzmy w rękawiczkach - wymienia właściciel Tadeusz Dąbrowski. Wyliczając, że tych ostatnich zakupił... 12 tys. sztuk. Tace i talerze należy zostawić na stołach.

Na tym nie koniec nowości, bo okazuje się, że lokal stał się też jeszcze bardzie eko. - Jako pierwsi w mieście wprowadziliśmy papierowe torby na jedzenie. Teraz, choć nie ma takich wymogów, mamy też ekologiczne opakowania na wynos - wykonane chociażby z bambusa i trzciny cukrowej, a sztućce z drewna - chwali. Ma nadzieję, że klienci wezmą z nich przykład i będą zwracali jeszcze większą uwagę na zanieczyszczenie środowiska.

Czy wiecie, że Mamma Mija ma już 8 lat? Pisaliśmy o tym: TUTAJ.
RED

(Mateusz Komperda)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%