Dzieje sięFotoGłogów

Najpierw był remont, teraz wzięli się za teren wokół spółdzielni3 min na czytanie

Najpierw był remont, teraz wzięli się za teren wokół spółdzielni

Ponad dwa lata temu zakończył się remont budynku przy ul. Generała Sikorskiego, w którym obecnie znajduje się główna siedziba Spółdzielni Mieszkaniowej Nadodrze w Głogowie. Potem wyremontowano drogę, parking oraz chodniki. Teraz przyszła pora na uporządkowanie i zagospodarowanie terenu zielonego od strony ul. Sikorskiego.

– Do niedawna był to teren z pozostałościami po pracach remontowych w budynku, a także wieloma elementami pozostawionymi jeszcze przez poprzedniego właściciela terenu. W ostatnich tygodniach postawiono tu ławki, stolik, kosze na śmieci oraz stojak na rowery. Planowane są też nasadzenia krzewów i drzew oraz posianie trawy – mówi nam Mateusz Kowalski, rzecznik prasowy spółdzielni.

Dodaje, że na wszystkich osiedlach przykładają dużą uwagę do terenów zielonych. – Praktycznie każda nieruchomość ma nowocześnie zaaranżowane rabaty, skwery i przedogródki. Chcemy, by także siedziba firmy była wizytówką spółdzielni w tym zakresie. Zagospodarowanie terenu zielonego ma też inny aspekt. Pomoże w drenażu terenu. Budynek znajduje się bowiem poniżej poziomu głównej drogi i w trakcie obfitych opadów deszczu woda spływa w pobliże zabudowy. Nowe nasadzenia i odpowiednie zagospodarowanie terenu pozwolą uniknąć zalewania budynku – wyjaśnia.
RED

Podziel się informacją ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zobacz inne

Więcej w Dzieje się