Na niektórych stołach króluje barszcz, na innych śledziowa, a jeszcze gdzie indziej grzybowa. I właśnie na tę ostatnią dostaliśmy przepis od Koła Gospodyń Wiejskich w Radwanicach "Czerwone Korale". - Zupa Zuzy zajęła 2. miejsce w konkursie gminnym na najsmaczniejszą potrawę świąteczną - zachwalają gospodynie.
Skladniki:
150 g grzybów suszonych
1 marchewka
1 pietruszka
Mały kawałek selera
1 cebula
50g makaronu kokardki
80g śmietanki 30%
50g masła
Liść laurowy
Zieke angielskie
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Zalać grzyby wodą, by całe były zamoczone. Odstawić na ok godzinę. Warzywa pokroić w kosteczkę, dodać cebulę i odsączone pokrojone grzyby. Smażyć na maśle ok 10 minut. Zalać wodą z grzybów, dolać litr świeżej wody. Dodać przyprawy. Gotować do czasu aż warzywa będą miękkie - kiedy warzywa zaczną dochodzić, dodać makaron. Na końcu dodać śmietankę.
Smacznego!
RED
Głogowska policja w Mołdawii
oj pojechalo czworo a na zdjeciu piecioro ki diabeł
no
19:10, 2025-12-27
Czy kolejne rondo w Głogowie jest potrzebne?
Według mnie to rondo turbinowe
Tygrys
17:38, 2025-12-27
Głogów i Leszno na rzecz nowej drogi
no to jak a co obwodnica dokad poprowadzi do Kozich Dolów
oj
17:31, 2025-12-27
Największy głogowski bank w nowej siedzibie
a co hotel bedzie tam bistro otwierał
kinia
17:24, 2025-12-27
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz