Na niektórych stołach króluje barszcz, na innych śledziowa, a jeszcze gdzie indziej grzybowa. I właśnie na tę ostatnią dostaliśmy przepis od Koła Gospodyń Wiejskich w Radwanicach "Czerwone Korale". - Zupa Zuzy zajęła 2. miejsce w konkursie gminnym na najsmaczniejszą potrawę świąteczną - zachwalają gospodynie.
Skladniki:
150 g grzybów suszonych
1 marchewka
1 pietruszka
Mały kawałek selera
1 cebula
50g makaronu kokardki
80g śmietanki 30%
50g masła
Liść laurowy
Zieke angielskie
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Zalać grzyby wodą, by całe były zamoczone. Odstawić na ok godzinę. Warzywa pokroić w kosteczkę, dodać cebulę i odsączone pokrojone grzyby. Smażyć na maśle ok 10 minut. Zalać wodą z grzybów, dolać litr świeżej wody. Dodać przyprawy. Gotować do czasu aż warzywa będą miękkie - kiedy warzywa zaczną dochodzić, dodać makaron. Na końcu dodać śmietankę.
Smacznego!
RED
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu myglogow.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz