Dwa głogowskie lokale gastronomiczne otwarte. Wbrew zakazowi rządu wprowadzonemu z powodu epidemii koronawirusa. W sobotę (16.01.) na ten krok, podobnie jak wiele innych restauracji czy pizzerii w całej Polsce, zdecydowała się pizzeria "Trzy po trzy" i restauracja "Pasjami".
Policja i sanepid kontrolowały te miejsca. - Prowadzone działania mają na celu uświadomienie jak ważne jest przestrzeganie obowiązujących zasad, które choć uciążliwe i niejednokrotnie trudne w realizacji, służą ograniczeniu liczby zakażeń i zgonów w naszym kraju. Ich lekceważenie musi się spotkać ze stanowczą reakcją służb porządkowych prowadzi bowiem do narażenia życia i zdrowia innych osób - mówi Bogdan Kaleta, oficer prasowy KPP w Głogowie.
W trakcie interwencji wylegitymowano 28 osób w lokalach gastronomicznych, karząc mandatami 6 osób, które nie przestrzegały zasad sanitarnych oraz kierując 3 wnioski o ukaranie do sądu wobec właścicieli lokali, łamiących obostrzenia stanu epidemii.
RED
fot. KPP Głogów
Klęska urodzaju również na polach pod Głogowem
Nieurodzaj źle,urodzaj jeszcze gorzej, zawsze będą narzekać że im mało,a najbardziej rozśmieszyło mnie to żeby wyprodukowac tonę ziemniaków potrzeba 25 tyś.Za 5 tyś da się, praktycznie nie ma kosztów, ziemniaki na sadzenie z zeszłego roku są, obornik jest jak się ma inwentarz,konie do pługa, nie traci się paliwa, zero oprysków i praca człowieka, tak kiedyś zebrałem 3 tony
Ark
16:13, 2025-10-20
Dawny hotel Lipsk nie daje o sobie zapomnieć
Noi bardzo dobrze po co płacić 🙂🤣
666
15:14, 2025-10-20
Węzeł nie może się korkować
Czyli przetarg na nowo nowy projekt itp plan realizacji przesunięty o ile 2lata ? Jak nie lepiej
Ja
14:53, 2025-10-20
Węzeł nie może się korkować
Madzia na czymś się zna ? bo mam wrażenie, że na niczym, przejście dla pieszych koło zamku nie bo nie, zjazd z s3 słaby. Za co jej płacą?
Cinek
14:20, 2025-10-20
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz