Spróbuj autorskiej kuchni z różnych stron świata. Foodtracki kuszą przy marinie

Spróbuj autorskiej kuchni z róznych stron świata. Foodtracki kuszą przy marinie 10

Przy marinie foodtracki kuszą potrawami świata. Od 1 do 3 maja na Festiwalu Smaków możemy skosztować różnego rodzaju potraw oferowanych z samochodów. A jak się i zje, to wypić coś trzeba. A tu na koneserów czeka chociażby stoisko z piwem uważonym według odtworzonej, oryginalnej receptury przedwojennego browaru Bertholda z Głogowa.

Wystarczy zrobić krąg wokół stoisk by zorientować się, że jest w czym wybierać. Kuszą podniebienia przysmaki rodem z Kuby, Hiszpanii, Meksyku. Ale nie tyko przed nami kulinarna Europa, Azja i obie Ameryki. Znajdziesz i swojskie oscypki, pierożki, delicje kuchni bałkańskiej czy żydowskiej, klasyczne zapiekanki, hot-dogi i burgery, frytki. Na deser słodkie churros z Hiszpanii, albo tajskie lody.

Foodtracki w Głogowie

Wystarczy zrobić krąg wokół foodtracków przy głogowskiej marinie, by zorientować się, że jest w czym wybierać. Kuszą podniebienia przysmaki rodem z Kuby, Hiszpanii, Meksyku. Ale nie tylko: przed nami kulinarna Europa, Azja i obie Ameryki. Znajdziesz i swojskie oscypki, pierożki, delicje kuchni bałkańskiej czy żydowskiej, klasyczne zapiekanki, hot-dogi i burgery, frytki. Na deser słodkie churros z Hiszpanii, albo tajskie lody.Ślina cieknie i nie wiadomo, co wybrać. Kto ma apetyt? Ważne, że szybko, smacznie i… na miejscu.

Opublikowany przez MyGlogow.pl Środa, 1 maja 2019

Ślina cieknie i nie wiadomo, co wybrać. Kto ma apetyt? Ważne że szybko i na miejscu. To główna zaleta jedzenia z foodtracka. Ale jest też świeżo i można popatrzeć jak powstają kulinarne mini cudeńka. Wielu sprzedawców podkreśla, że to także okazja do spróbowania autorskiej kuchni, bo o swych daniach mogą do tego opowiadać długo. I znów ślina cieknie po brodzie…

Podziel się informacją ...
  • 41
  •  
  •  
  •  
  •  
  •