Zamknij

Spróbuj autorskiej kuchni z różnych stron świata. Foodtracki kuszą przy marinie

15:26, 01.05.2019 Wojtek Olszewski Aktualizacja: 17:43, 01.05.2019
Skomentuj

Przy marinie foodtracki kuszą potrawami świata. Od 1 do 3 maja na Festiwalu Smaków możemy skosztować różnego rodzaju potraw oferowanych z samochodów. A jak się i zje, to wypić coś trzeba. A tu na koneserów czeka chociażby stoisko z piwem uważonym według odtworzonej, oryginalnej receptury przedwojennego browaru Bertholda z Głogowa.

Wystarczy zrobić krąg wokół stoisk by zorientować się, że jest w czym wybierać. Kuszą podniebienia przysmaki rodem z Kuby, Hiszpanii, Meksyku. Ale nie tyko przed nami kulinarna Europa, Azja i obie Ameryki. Znajdziesz i swojskie oscypki, pierożki, delicje kuchni bałkańskiej czy żydowskiej, klasyczne zapiekanki, hot-dogi i burgery, frytki. Na deser słodkie churros z Hiszpanii, albo tajskie lody.

https://www.facebook.com/myglogowpl/videos/585962348573278/

Ślina cieknie i nie wiadomo, co wybrać. Kto ma apetyt? Ważne że szybko i na miejscu. To główna zaleta jedzenia z foodtracka. Ale jest też świeżo i można popatrzeć jak powstają kulinarne mini cudeńka. Wielu sprzedawców podkreśla, że to także okazja do spróbowania autorskiej kuchni, bo o swych daniach mogą do tego opowiadać długo. I znów ślina cieknie po brodzie...

(Wojtek Olszewski)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%